Tre från Budis

Sedan i höstas har jag jobbat på EFS tidning Budbäraren, en fantastisk möjlighet att träffa intressanta personer och fördjupa sig i andras tankar och resonemang. För er som inte prenumererar på papperstidningen finns den också i digital form, och här är tre av de människor jag fått möta och skriva om:

Bild: Malin Rosengren

Det är lyxigt att få prata med en kompis och sen skriva om det! Ellen Lidberg är barn- och ungdomsledare i Jävre och har så många kloka tankar om att engagera fler, göra sitt bästa och läsa Bibeln. Malin har fotat!

Den andra söndagen i advent välkomnades Martin Modéus som ärkebiskop, med valspråket »Levande tillsammans med Kristus«. Bilder: Magdalena Vogt

Svenska kyrkans nya ärkebiskop Martin Modéus fick jag och fotografen Magdalena Vogt träffa i Linköping, innan han flyttade till Uppsala och sitt nya jobb. Det var speciellt att prata med en person som dels är så van vid intervjuer (till skillnad från mig, hehe) och som är välformulerad som en bok. Tydlig och trevlig är han, ärke-Martin.

– I kyrkan fick jag vänner som inte hade levt i missbruk och vi byggde vår gemenskap på tron på Gud. Nu har jag ett tryggt nätverk runt mig och är oerhört tacksam att jag har människor jag kan lita på.

Isak Rama växte upp nära kriminalitet och missbruk, men såg inte misären som han tvingades leva i. Som tonåring började hans eget drogberoende och en livsstil som han till slut blev oerhört trött på, men inte fann någon utväg från. I häktet mötte han Jesus och hans liv har inte varit detsamma sedan dess.

Kul att göra tidning, men framförallt; kul med människor!