Läsa Bibeln

Jag vill kunna fylla livet med sådant jag längtar efter, inte vänta på gyllene tillfällen som aldrig tycks infinna sig utan istället skapa förutsättningar för bättre val i vardagen. Något som är viktigt för mig är att läsa och låta mig påverkas av bibeln, men i praktiken kan det vara svårare att få till de där stunderna till att bli mer än något som ska avklaras. Tur då att det finns hjälp att få!

Jag har testat några olika bibelläsningsplaner och Read Scripture är den överlägset bästa. Varje dag läser man ungefär tre kapitel plus en psaltarpsalm, på så sätt läser man igenom hela bibeln på ett år. Till varje bibelbok följer minst en film från Bible project, jag har skrivit om dem förut men det tål att upprepas hur fantastiska de är. Framförallt till de delar av bibeln som är svårare att förstå eller bara är sega att läsa – filmernas undervisning ger sammanhang och fokus. Jag har läst bibeln dagligen i många år men den här planen hjälper mig att se både den stora berättelsen om Guds handlande genom historien och de viktiga detaljerna.

Read Scripture finns där appar finns, men det går också att skriva ut planen om man vill köra analogt. I så fall hittar man filmerna på Bible projects youtubekanal. En fördel är att följa planen tillsammans med någon eller några, vilket jag har förmånen att göra. Kanske fungerar det motivationshöjande, men framförallt är det värdefullt att kunna dela tankar och frågor med någon som läst samma sak. 

En toppenkänsla i livet är när uppbyggliga rutiner har satt sig och går av bara farten. När man ätit sig hungrig och det där lite motiga blivit något man varken vill eller kan vara utan.