Frökex

Min vardagliga receptrepertoar är sprungen ur tre huvudsakliga källor: Mera vego-böckerna, bloggar (faktiskt) och mamma. De som kommer från mamma har ofta ett namn framför sig, då hon har fått dem från någon annan. Detta recept på frökex tror jag kommer från min pappas kusin och jag gillar tanken på att folk har hållit på såhär i alla tider, delat bra grejer med varandra. Så låt oss fortsätta med det!

2 dl majsmjöl (packade mått)
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpakärnor
1 krm salt

blanda! Häll i:

1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten

Blanda allt, bre ut degen så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader ca 1 h (beroende på ugn och hur du vill ha dem). Skär i bitar.

Raka linjer har nog aldrig varit min grej. Men gott blir det i alla fall!